Vinprovningar

Nebbiolodruvor

Vill du förgylla en festmiddag med vännerna eller kanske hitta på något annorlunda med företaget? Jag erbjuder tillsammans med min kollega Otto vinprovningar för olika tillfällen, anpassat efter just dina önskemål och behov.

Vi har föreläst ett flertal gånger för både nybörjare och mer vinkunniga inom t.ex. Munskänkarna, som är Sveriges största vinprovarorganisation/förening.

Båda personerna har ettbetygskurs och druvkurs inom munksänkarna och god vana av att föreläsa på ett lättsamt och roligt sätt.

Teman

Vinprovningar blir ofta roligast om man har en röd tråd, vi kan givetvis anpassa det efter era specifika önskemål men har ett par färdiga förslag, som ofta är populära.

Piemonte, Italiens okrönta mat- och vinkonung

Följ med på en utflykt till fantastiska Piemonte, i nordvästra Italien. Här pratar vi riktigt god mat och kvalitetsviner som hör till många vinintresserades dröm, nämligen Barolo.

Vi tar er med på en berättelse kring Italien som vinland, hur det kommer sig att just Piemonte blivit så fantastiskt bra på viner och ger tips på goda viner från hela regionen, inte bara Barolo och Barbaresco, som är de mest kända vindistrikten i området.

En resa längs USAs västkust

Häng med till the land of dreams, USA. Ett land som kanske inte är mest förknippat för bra viner, men som har ett fantastiskt rikt och bra vinutbud.

Vi börjar längs kusten i Washington State, nära den kanadensiska gränsen, och vandrar oss neråt mot Kalifornien.

På vinresa genom Moseldalen, Tyskland

Tyskland är ett fantastiskt land för mat och dryck, och då tänker vi inte bara på öl som är den kanske mest kända drycken man kommer att tänka på. Följ med till västra Tyskland och Moseldalen, känt för sina goda vita rieslingviner.

En vinprovning som passar ypperligt även efter middagen, där vi kan välja både torra och klassiska rieslingviner, och lite mer söta viner som passar till olika efterrätter.

Jag önskar mig ett annat tema

Givetvis är det här bara ett par förslag på vad som kan erbjudas, det går lika bra att föreslå något efter eget tycke och smak, så återkommer vi kring ett förslag på hur det kan sättas ihop och paketeras på ett trevligt sätt.

Pris

Priserna är angivna inkl. moms, innehar f-skatt så gäller din förfrågan ett företag så kan du räkna bort moms från priset. Till priset tillkommer inköp av viner, vilket vanligtvis brukar landa på cirka 250-450kr/person, beroende på val av viner.

150kr/person, betalning för minst 10 deltagare

Milersättning 30kr/mil, utgångspunkt Norrköping

Kontakt & bokning

Hör av dig på olafjlindstrom@gmail.com eller 070-610 67 81, så tar vi det vidare därifrån.